Pčelica
Pčelica
Maslacak
Maslacak
Ruza na kisi
Ruza na kisi

Fintel energija će graditi vetroelektranu u Velikom Gradištu

Fintel energija će graditi vetroelektranu u Velikom Gradištu Italijanska kompanija Fintel energija grupa saopštila je danas da je dobila dozvolu za izgradnju i rad vetroelektrane snage 9,2 megavata u Velikom Gradištu.

Vetroelektranom, koja će biti izgrađena u prvoj polovini 2016. godine, upravljaće zavisna kompanija Vetropark RAM u kojoj Fintel energija ima 54 odsto akcija preko kompanije MK Fintel vind, dok MK Holding drži preostalih 46 odsto akcija,

Kompanija MK Fintel vind, osnovana 2007. godine, jedna je od prvih kompanija u Srbiji koja se bavi proizvodnjom "zelene energije" pomoću vetroelektrana i solarnih panela.

"Zajedno sa druga dva projekta, snage 16,5 megavata, čiji se završetak očekuje krajem 2015.godine, kompanija MK Fintel vind predstavlja najvećeg privatnog nezavisnog proizvođača električne energije u Srbiji, koji poseduje dozvole za projekte snage 154 megavata", navodi se u saopštenju.

 
comments powered by Disqus

Zeleni kalendar

<< Prethodni
Februar
P
U
S
Č
P
S
N
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Beta OMS
EurActiv Srbija
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije najvilo je da će do kraja 2015. uraditi prvi Nacionalni akcioni plan za adaptaciju izmenjene klimatske uslove.Taj nacionalni plan će sadržati i detaljnu analizu finansijskih potreba i mogućnosti za sprovodjenje mera adaptacije i to ...

"Moja zelena Srbija" je konkurs amaterske fotografije prirode čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Fotografije koje profesionalni fotografi agencije BETA ocene kao najbolje, bice nagradjene vaučerom od 3.000,00 dinara za kupovinu u Garden Centru i vaučerom od 2.000,00 dinara za kupovinu u knjižarama Vulkan. Takodje, biće objavljene u glavnom slajderu veb sajta Zelena Srbija.

Prilog veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024x768 (1 megapiksel) koji treba da sadrži naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, treba poslati na adresu

mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada (kolor korekcija i kontrast).

Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Učesnik mora biti autor fotografije ili nosilac autorskih prava.

Maksimalan broj fotografija koje jedan autor može poslati je 5 mesečno.

 

Konkurs "Moja zelena srbija"

 Ciscenje korita  Pravac suma  Seoska susara  Cvet  Suncokret  Trava 2  Lokvanj  Gozba  Fotografija br. 5  Fotografija br. 4
Facebook Facebook
Pratite nas na društvenim mrežama

FOTO GALERIJA