Pčelica
Pčelica
Maslacak
Maslacak
Ruza na kisi
Ruza na kisi

Sanacija dela gradske deponije u Loznici

Sanacija dela gradske deponije u LozniciPrva faza sanacije jednog dela lozničke gradske deponije, koja se prostire na devet hektara, trebalo bi da bude okončana do kraja godine.

Na zvaničnom sajtu grada www.loznica.rs , objavljeno je da su radovi u toku, a sredstva od 27,2 miliona dinara odobrio je Fond za zaštitu životne sredine Srbije.

Loznica već godinama ima probleme sa odlaganjem smeća, jer ni sadašnja gradska deponija ne zadovoljava propisane uslove.

Gradska skupština Loznice, na sednici krajem decembra 2010. godine, posao saniranja deponije poverila je preduzeću "Naš dom" koje je i prijavilo projekat na konkurs Fonda za odobravanje sredstava.

Kako je tada saopšteno, za projekat sanacije gradske deponije potrebno je oko 100 miliona dinara.

Prve godine radila bi se sanacija jednog dela deponije, dok bi se na drugom delu i dalje odlagalo smeće, sve dok ne bude uradjena nova regionalna deponija. Ranije je planirano da izgradnja nove deponije u Loznici i u tri susedne opštine Ljuboviji, Malom Zvorniku i Krupnju počne 2011. godine, ali će taj rok biti produžen zbog odlaganja odluke o lokacije buduće deponije.

Loznički parlament je 22. novembra 2010. godine, trebalo da razmatra predlog odluke, ali je tačka skinuta sa dnevnog reda zbog nezadovoljstva meštana Voćnjaka, koji žive u blizini lokacije predvidjene za deponiju.

Predlog nove lokacije za izgradnju nove regionalne sanitarne deponije, Gradska skupština Loznice razmatraće 2. septembra.

/tž/sas


Izvor : (Beta)

 

 
comments powered by Disqus

Zeleni kalendar

<< Prethodni
April
P
U
S
Č
P
S
N
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Beta OMS
EurActiv Srbija
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije najvilo je da će do kraja 2015. uraditi prvi Nacionalni akcioni plan za adaptaciju izmenjene klimatske uslove.Taj nacionalni plan će sadržati i detaljnu analizu finansijskih potreba i mogućnosti za sprovodjenje mera adaptacije i to ...

"Moja zelena Srbija" je konkurs amaterske fotografije prirode čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Fotografije koje profesionalni fotografi agencije BETA ocene kao najbolje, bice nagradjene vaučerom od 3.000,00 dinara za kupovinu u Garden Centru i vaučerom od 2.000,00 dinara za kupovinu u knjižarama Vulkan. Takodje, biće objavljene u glavnom slajderu veb sajta Zelena Srbija.

Prilog veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024x768 (1 megapiksel) koji treba da sadrži naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, treba poslati na adresu

mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada (kolor korekcija i kontrast).

Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Učesnik mora biti autor fotografije ili nosilac autorskih prava.

Maksimalan broj fotografija koje jedan autor može poslati je 5 mesečno.

 

Konkurs "Moja zelena srbija"

 Ciscenje korita  Pravac suma  Seoska susara  Cvet  Suncokret  Trava 2  Lokvanj  Gozba  Fotografija br. 5  Fotografija br. 4
Facebook Facebook
Pratite nas na društvenim mrežama

FOTO GALERIJA