Jesen u parku
Jesen u parku
Povrce
Povrce
Ruze
Ruze

Holcim sadi 600 stabala

Holcim sadi 600 stabalaZaposleni cementne firme Holcim Srbija i dobrovoljci danas su u Paraćinu započeli sadjenje 600 stabala povodom jubileja rada te kompanije.

Akciju "100 stabala za 100 godina", simbolično su započeli generalni direktor Holcima Srbija Gustavo Navaro i predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović. Zasadili su stabla ispred novog vrtića u Paraćinu.

"Kada bi se tih 600 stabala sadilo na jednom mestu, zauzela bi prostor veličine šest fudbalskih igrališta, a to je velika šuma", izjavio je Navaro.

Volonteri su danas posadili drveće na 15 mesta u Paraćinu i u selu Popovac gde je Holcimova cementara.

Akcija je danas počela i na Tari u saradnji sa NVO "Naša Srbija".

Holcim posluje u više od 70 zemalja širom sveta i svuda će stogodišnjica postojanja fabrike biti obeležena sličnim akcijama.

jaz/šm


Izvor : (Beta)

 

 
comments powered by Disqus

Zeleni kalendar

<< Prethodni
Oktobar
P
U
S
Č
P
S
N
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Beta OMS
EurActiv Srbija
Državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Stana Božović izjavila je danas da će do 15. septembra biti poznat model po kome će se finansirati oblast zaštite životne sredine."Ministarstvo poljopivrede i zaštite životne sredine traži model za ...

"Moja zelena Srbija" je konkurs amaterske fotografije prirode čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Fotografije koje profesionalni fotografi agencije BETA ocene kao najbolje, bice nagradjene vaučerom od 3.000,00 dinara za kupovinu u Garden Centru i vaučerom od 2.000,00 dinara za kupovinu u knjižarama Vulkan. Takodje, biće objavljene u glavnom slajderu veb sajta Zelena Srbija.

Prilog veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024x768 (1 megapiksel) koji treba da sadrži naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, treba poslati na adresu

mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada (kolor korekcija i kontrast).

Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Učesnik mora biti autor fotografije ili nosilac autorskih prava.

Maksimalan broj fotografija koje jedan autor može poslati je 5 mesečno.

 

Konkurs "Moja zelena srbija"

 Ciscenje korita  Pravac suma  Seoska susara  Cvet  Suncokret  Trava 2  Lokvanj  Gozba  Fotografija br. 5  Fotografija br. 4
Facebook Facebook
Pratite nas na društvenim mrežama

FOTO GALERIJA