Pčelica
Pčelica
Maslacak
Maslacak
Ruza na kisi
Ruza na kisi

Holcim sadi 600 stabala

Holcim sadi 600 stabalaZaposleni cementne firme Holcim Srbija i dobrovoljci danas su u Paraćinu započeli sadjenje 600 stabala povodom jubileja rada te kompanije.

Akciju "100 stabala za 100 godina", simbolično su započeli generalni direktor Holcima Srbija Gustavo Navaro i predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović. Zasadili su stabla ispred novog vrtića u Paraćinu.

"Kada bi se tih 600 stabala sadilo na jednom mestu, zauzela bi prostor veličine šest fudbalskih igrališta, a to je velika šuma", izjavio je Navaro.

Volonteri su danas posadili drveće na 15 mesta u Paraćinu i u selu Popovac gde je Holcimova cementara.

Akcija je danas počela i na Tari u saradnji sa NVO "Naša Srbija".

Holcim posluje u više od 70 zemalja širom sveta i svuda će stogodišnjica postojanja fabrike biti obeležena sličnim akcijama.

jaz/šm


Izvor : (Beta)

 

 
comments powered by Disqus

Zeleni kalendar

<< Prethodni
April
P
U
S
Č
P
S
N
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Beta OMS
EurActiv Srbija
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije najvilo je da će do kraja 2015. uraditi prvi Nacionalni akcioni plan za adaptaciju izmenjene klimatske uslove.Taj nacionalni plan će sadržati i detaljnu analizu finansijskih potreba i mogućnosti za sprovodjenje mera adaptacije i to ...

"Moja zelena Srbija" je konkurs amaterske fotografije prirode čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Fotografije koje profesionalni fotografi agencije BETA ocene kao najbolje, bice nagradjene vaučerom od 3.000,00 dinara za kupovinu u Garden Centru i vaučerom od 2.000,00 dinara za kupovinu u knjižarama Vulkan. Takodje, biće objavljene u glavnom slajderu veb sajta Zelena Srbija.

Prilog veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024x768 (1 megapiksel) koji treba da sadrži naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, treba poslati na adresu

mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada (kolor korekcija i kontrast).

Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Učesnik mora biti autor fotografije ili nosilac autorskih prava.

Maksimalan broj fotografija koje jedan autor može poslati je 5 mesečno.

 

Konkurs "Moja zelena srbija"

 Ciscenje korita  Pravac suma  Seoska susara  Cvet  Suncokret  Trava 2  Lokvanj  Gozba  Fotografija br. 5  Fotografija br. 4
Facebook Facebook
Pratite nas na društvenim mrežama

FOTO GALERIJA