Jesen u parku
Jesen u parku
Maca
Maca
Ptice i sunce
Ptice i sunce

Plaketa Vojvodinašuma za Skupštinu Vojvodine i EgerešijaPlaketa Vojvodinašuma za Skupštinu Vojvodine i EgerešijaNOVI SAD, 26. aprila 2012. (Beta) - Javno preduzeće "Vojvodinašume" večeras je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu obeležilo deset godina rada, a svečanosti je prisustvovao i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši koji je nagradjen plaketom za uspešnu saradnju i podršku ovom preduzeću.

Kako se navodi u saopštenju pres službe Skupštine Vojvodine, Egereši je primajući nagradu rekao da je Vojvodina regija sa najnižom šumovitošću u Evropi i dodao da je veoma ponosan na to što su se "Vojvodinašume" suočile sa ovim problemom i preuzele lidersku ulogu u obezbedjivanju proizvodnje sadnog materijala, podizanju, nezi i zaštiti novih šuma.

"Vojvodinašume" su značajno doprinele podizanju svesti gradjana, a naročito školske omladine, u pogledu značaja šuma za kvalitet životne sredine, klime, ljudskog zdravlja", rekao je Egereši i dodao da su "Vojvodinašume" postigle zapažene rezultate i u razvoju lovstva i lovnog turizma.

daz/tbv

 

 
comments powered by Disqus

Zeleni kalendar

<< Prethodni
Novembar
P
U
S
Č
P
S
N
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Beta OMS
EurActiv Srbija
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije počelo je kontrolu uklanjanja radioaktivnih gromobrana sa stambenih i poslovnih zgrada, kojih je po procenama Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije preostalo oko 2.200.Zbog toga je Ministarstvo ...

"Moja zelena Srbija" je konkurs amaterske fotografije prirode čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Fotografije koje profesionalni fotografi agencije BETA ocene kao najbolje, bice nagradjene vaučerom od 3.000,00 dinara za kupovinu u Garden Centru i vaučerom od 2.000,00 dinara za kupovinu u knjižarama Vulkan. Takodje, biće objavljene u glavnom slajderu veb sajta Zelena Srbija.

Prilog veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024x768 (1 megapiksel) koji treba da sadrži naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, treba poslati na adresu

mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada (kolor korekcija i kontrast).

Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Učesnik mora biti autor fotografije ili nosilac autorskih prava.

Maksimalan broj fotografija koje jedan autor može poslati je 5 mesečno.

 

Konkurs "Moja zelena srbija"

 Ciscenje korita  Pravac suma  Seoska susara  Cvet  Suncokret  Trava 2  Lokvanj  Gozba  Fotografija br. 5  Fotografija br. 4
Facebook Facebook
Pratite nas na društvenim mrežama

FOTO GALERIJA