Pčelica
Pčelica
Maslacak
Maslacak
Ruza na kisi
Ruza na kisi

Zaplenjeni gmizavci i vodozemci na prelazu Gradina

Zaplenjeni gmizavci i vodozemci na prelazu GradinaNa graničnom prelazu Gradina carinici su od jednog bugarskog državljanina oduzeli više desetina živih gmizavaca i vodezemaca, medju kojima ima i zaštićenih vrsta, saopštila je danas Republička inspekcija za zaštitu životne sredine.

Kako je saopšteno, gmizavci i vodozemci bili su ličnom prtljagu bugarskog državaljanina, bez odgovarajuće prateće dokumentacije.

Medju zaplenjenim gmizavcima i vodozemcima, osim zaštićenih vrsta, u torbi je bilo oko 11 primeraka sedam različitih zmija otrovnica.

Preostale jedinke u pošiljci, kako je navedeno, pripadaju nezaštićenim alohtonim divljim vrstama i nisu opasne.

Gmizavci i vodozemci, za koje bugarski državljanin nije imao odgovarajuću dokumentaciju, nisu prijavljeni carinskoj službi pri ulasku u Srbiju, kao ni pri izlasku iz zemlje.

Policija je protiv bugarskog državljanina pokrenula krivičnu prijavu, dok je carinska služba podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine je privremeno oduzela primerke, do konačne odluke suda, i uz asistenciju herpetologa zbrinula ih u Beogradskom zoološkom vrtu i Zoološkom vrtu na Paliću.

lan/bos


Izvor : (Beta)

 

 
comments powered by Disqus

Zeleni kalendar

<< Prethodni
April
P
U
S
Č
P
S
N
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Beta OMS
EurActiv Srbija
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije najvilo je da će do kraja 2015. uraditi prvi Nacionalni akcioni plan za adaptaciju izmenjene klimatske uslove.Taj nacionalni plan će sadržati i detaljnu analizu finansijskih potreba i mogućnosti za sprovodjenje mera adaptacije i to ...

"Moja zelena Srbija" je konkurs amaterske fotografije prirode čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Fotografije koje profesionalni fotografi agencije BETA ocene kao najbolje, bice nagradjene vaučerom od 3.000,00 dinara za kupovinu u Garden Centru i vaučerom od 2.000,00 dinara za kupovinu u knjižarama Vulkan. Takodje, biće objavljene u glavnom slajderu veb sajta Zelena Srbija.

Prilog veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024x768 (1 megapiksel) koji treba da sadrži naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, treba poslati na adresu

mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada (kolor korekcija i kontrast).

Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Učesnik mora biti autor fotografije ili nosilac autorskih prava.

Maksimalan broj fotografija koje jedan autor može poslati je 5 mesečno.

 

Konkurs "Moja zelena srbija"

 Ciscenje korita  Pravac suma  Seoska susara  Cvet  Suncokret  Trava 2  Lokvanj  Gozba  Fotografija br. 5  Fotografija br. 4
Facebook Facebook
Pratite nas na društvenim mrežama

FOTO GALERIJA