Pčelica
Pčelica
Maslacak
Maslacak
Ruza na kisi
Ruza na kisi

Obezbedjen novac za uklanjanje divljih deponija u Prokuplju

Obezbedjen novac za uklanjanje divljih deponija u ProkupljuMinistarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja uplatilo je 1,5 miliona dinara službi za održivi razvoj i ekologiju opštine Prokuplje za uklanjanje 15 divljih deponija u gradu i prigradskim naseljima, izjavio je danas direktor te službe Miroljub Krasić.

"Do sada smo uklonili četiri deponije iz najužeg centra, a u narednom periodu planiramo da uklonimo i preostale deponije", kazao je Krasić agenciji Beta.

On je istakao i da je ekološka brigada, koja radi u okviru te službe, danas posadila 200 mladica listopadnog drveće i četinara na uzvišenju na kome se nalaze zgrade načelstva i Skupštine opštine u centru Prokuplja.

"Ovo je prva akcija ozelenjavanja koju radimo u saradnji sa Šumskom upravom naše opštine, a tokom narednog meseca zasadićemo ukrasnim drvećem, travom i cvećem pet hektara zelenih površina u gradu", kazao je Krasić.

U ovom poslu pomoći će im još 10 radnika koje će odlukom opštinskog Veća biti poslati na ispomoć ekolozima.

"Sve akcije finanasiramo sami iz 'ekološkog dinara' koji je ove godine dostigao cifru od 13,5 miliona dinara", istakao je Krasić.

Iz "ekološkog dinara" koji se izdvaja iz administrativnih taksi i poreza gradjana Prokuplja finanasira se i rad 10 radnika Ekološke brigade.

Ekološka brigada se bavi prikupljanjem sekundarnih sirovina, staklene, papirne, metalne i plastične ambalaže.

mmp/mmc/sas


Izvor : (Beta)

 

 
comments powered by Disqus

Zeleni kalendar

<< Prethodni
April
P
U
S
Č
P
S
N
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Beta OMS
EurActiv Srbija
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije najvilo je da će do kraja 2015. uraditi prvi Nacionalni akcioni plan za adaptaciju izmenjene klimatske uslove.Taj nacionalni plan će sadržati i detaljnu analizu finansijskih potreba i mogućnosti za sprovodjenje mera adaptacije i to ...

"Moja zelena Srbija" je konkurs amaterske fotografije prirode čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Fotografije koje profesionalni fotografi agencije BETA ocene kao najbolje, bice nagradjene vaučerom od 3.000,00 dinara za kupovinu u Garden Centru i vaučerom od 2.000,00 dinara za kupovinu u knjižarama Vulkan. Takodje, biće objavljene u glavnom slajderu veb sajta Zelena Srbija.

Prilog veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024x768 (1 megapiksel) koji treba da sadrži naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, treba poslati na adresu

mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada (kolor korekcija i kontrast).

Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Učesnik mora biti autor fotografije ili nosilac autorskih prava.

Maksimalan broj fotografija koje jedan autor može poslati je 5 mesečno.

 

Konkurs "Moja zelena srbija"

 Ciscenje korita  Pravac suma  Seoska susara  Cvet  Suncokret  Trava 2  Lokvanj  Gozba  Fotografija br. 5  Fotografija br. 4
Facebook Facebook
Pratite nas na društvenim mrežama

FOTO GALERIJA