Konji i zalazak sunca
Konji i zalazak sunca
Patka i opalo lisce
Patka i opalo lisce
Livadsko cvece
Livadsko cvece

Gradjani svakodnevno u kontaktu sa 100.000 hemikalija

Gradjani svakodnevno u kontaktu sa 100.000 hemikalijaAgencija za hemikalije Srbije apelovala je danas na potrošače da obrate pažnju i pročitaju etiketu pre nego što kupe proizvod koji sadrži hemikalije.

U saopštenju agencije navodi se da je u svetu izolovano više od 50 miliona hemikalija, a da su gradjani u svakodnevnom kontaktu sa preko 100.000 hemikalija koje su u najširoj upotrebi.

Kako je navedeno, taj dramatičan rast hemikalija u svakodnevnoj upotrebi, Svetska zdravstvena organizacija dovodi u vezu sa pandemijom kancerogenih oboljenja.

Povodom Svetskog dana potrošača, Agencija za hemikalije Srbije apelovala je na sve gradjane da se informišu i nauče da bezbedno koriste hemikalije radi očuvanja zdravlja i bezbednosti dece, odraslih i životne sredine.

Na ambalaži opasne hemikalije mora da se nalazi etiketa koja sadrži grafičke prikaze, odnosno piktograme, kao i odgovarajuće tekstove koji ukazuju na opasna svojstva hemikalije i mere predostrožnosti.

Podaci na etiketi moraju da budu na srpskom jeziku, neizbrisivi i odredjene veličine i razmaka da bili lako uočljivi i čitljivi, piše u saopštenju.

žp/tbv


Izvor : (Beta)

 

 
comments powered by Disqus

Zeleni kalendar

<< Prethodni
Oktobar
P
U
S
Č
P
S
N
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Beta OMS
EurActiv Srbija
Državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Stana Božović izjavila je danas da će do 15. septembra biti poznat model po kome će se finansirati oblast zaštite životne sredine."Ministarstvo poljopivrede i zaštite životne sredine traži model za ...

"Moja zelena Srbija" je konkurs amaterske fotografije prirode čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Fotografije koje profesionalni fotografi agencije BETA ocene kao najbolje, bice nagradjene vaučerom od 3.000,00 dinara za kupovinu u Garden Centru i vaučerom od 2.000,00 dinara za kupovinu u knjižarama Vulkan. Takodje, biće objavljene u glavnom slajderu veb sajta Zelena Srbija.

Prilog veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024x768 (1 megapiksel) koji treba da sadrži naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, treba poslati na adresu

mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada (kolor korekcija i kontrast).

Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Učesnik mora biti autor fotografije ili nosilac autorskih prava.

Maksimalan broj fotografija koje jedan autor može poslati je 5 mesečno.

 

Konkurs "Moja zelena srbija"

 Ciscenje korita  Pravac suma  Seoska susara  Cvet  Suncokret  Trava 2  Lokvanj  Gozba  Fotografija br. 5  Fotografija br. 4
Facebook Facebook
Pratite nas na društvenim mrežama

FOTO GALERIJA