Pčelica
Pčelica
Maslacak
Maslacak
Ruza na kisi
Ruza na kisi

Počela obnova Futoškog parka

Počela obnova Futoškog parkaRadnici novosadskog Gradskog zelenila počeli su danas obnovu Futoškog parka, tokom koje će biti rekonstruisane oštećene betonske staze, saopštilo je danas to javno gradsko preduzeće.

U prvoj fazi obnove praka biće rekonstruisan deo od ukupno 3.245 kvadratnih metara betonskih staza u ovom parku, a radove finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Betonske staze čine polovinu staza u ovom parku, a poslednja popravka izvedena je 2005. godine. Tokom proteklih sedam godina staze su oštećene, pa je kretanje za posetioce veoma otežano, posebno za roditelje koji izvode u šetnju decu u kolicima.

Tokom radova park će biti otvoren za posetioce, a pojedini delovi će biti zatvarani kako se sanacija bude odvijala.

Futoški park prostire se na osam hektara. Nalazi se u neposrednoj blizini hotela Park i Dečje bolnice i spada medju najpopularnija mesta za odmor i zabavu Novosadjana.

daz/bom/sas


Izvor : (Beta)

 

 
comments powered by Disqus

Zeleni kalendar

<< Prethodni
Jun
P
U
S
Č
P
S
N
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Beta OMS
EurActiv Srbija
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije najvilo je da će do kraja 2015. uraditi prvi Nacionalni akcioni plan za adaptaciju izmenjene klimatske uslove.Taj nacionalni plan će sadržati i detaljnu analizu finansijskih potreba i mogućnosti za sprovodjenje mera adaptacije i to ...

"Moja zelena Srbija" je konkurs amaterske fotografije prirode čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Fotografije koje profesionalni fotografi agencije BETA ocene kao najbolje, bice nagradjene vaučerom od 3.000,00 dinara za kupovinu u Garden Centru i vaučerom od 2.000,00 dinara za kupovinu u knjižarama Vulkan. Takodje, biće objavljene u glavnom slajderu veb sajta Zelena Srbija.

Prilog veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024x768 (1 megapiksel) koji treba da sadrži naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, treba poslati na adresu

mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada (kolor korekcija i kontrast).

Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Učesnik mora biti autor fotografije ili nosilac autorskih prava.

Maksimalan broj fotografija koje jedan autor može poslati je 5 mesečno.

 

Konkurs "Moja zelena srbija"

 Ciscenje korita  Pravac suma  Seoska susara  Cvet  Suncokret  Trava 2  Lokvanj  Gozba  Fotografija br. 5  Fotografija br. 4
Facebook Facebook
Pratite nas na društvenim mrežama

FOTO GALERIJA