Pčelica
Pčelica
Maslacak
Maslacak
Ruza na kisi
Ruza na kisi

Mladić nag u Bukureštu traži zaštitu životne sredine

Mladić nag u Bukureštu traži zaštitu životne sredineJedan mladić popeo se u ponedeljak na dizalicu u centru Bukurešta, na visinu od 50 metara, skinuo sa sebe svu odeću i na taj način protestovao dva sata zbog zagadjenja rumunske prestonice.

Tražio je zabranu saobraćaja za automobile i njihovu zamenu za bicikle i pešačenje, kako bi vazduh u rumunskoj prestonici bio zdrav i čist.

Mladić koji je o sebi rekao da je student arhitekture, sve vreme je šetao na ivici dizalice i pevao pesme o prirodi.

Policija je odmah došla ali nije intervenisala, pokušavajući da razgovara sa mladićem. Posle duže vremena, konačno su ga ubedili da sam sidje, i to obučen.

Zatim je stigla i hitna pomoć. Mladić je prvo dao nekoliko intervjua medijima, a onda ušao u kola hitne pomoći.

Tokom neobičnog protesta, na Trgu Univerziteta okupilo se dosta ljudi, koji su uglavnom navijali za pobornika zaštite životne sredine. Oni su iskoristili priliku da demonstriraju protiv rumunskih vlasti uzvikujući "Dole (predsednik Rumunije Trajan) Basesku".

jer/dž/bos

 

 
comments powered by Disqus

Zeleni kalendar

<< Prethodni
April
P
U
S
Č
P
S
N
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Beta OMS
EurActiv Srbija
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije najvilo je da će do kraja 2015. uraditi prvi Nacionalni akcioni plan za adaptaciju izmenjene klimatske uslove.Taj nacionalni plan će sadržati i detaljnu analizu finansijskih potreba i mogućnosti za sprovodjenje mera adaptacije i to ...

"Moja zelena Srbija" je konkurs amaterske fotografije prirode čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Fotografije koje profesionalni fotografi agencije BETA ocene kao najbolje, bice nagradjene vaučerom od 3.000,00 dinara za kupovinu u Garden Centru i vaučerom od 2.000,00 dinara za kupovinu u knjižarama Vulkan. Takodje, biće objavljene u glavnom slajderu veb sajta Zelena Srbija.

Prilog veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024x768 (1 megapiksel) koji treba da sadrži naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, treba poslati na adresu

mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada (kolor korekcija i kontrast).

Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Učesnik mora biti autor fotografije ili nosilac autorskih prava.

Maksimalan broj fotografija koje jedan autor može poslati je 5 mesečno.

 

Konkurs "Moja zelena srbija"

 Ciscenje korita  Pravac suma  Seoska susara  Cvet  Suncokret  Trava 2  Lokvanj  Gozba  Fotografija br. 5  Fotografija br. 4
Facebook Facebook
Pratite nas na društvenim mrežama

FOTO GALERIJA