Pčelica
Pčelica
Maslacak
Maslacak
Ruza na kisi
Ruza na kisi

Ekološki festival u Domu omladine 5. novembra

Ekološki festival u Domu omladine 5. novembraEkološki festivalu "Oplaneti se! Recikliraj", koji će, kroz kreativne igre i eko-radionice, predstaviti razne načine tretmana otpada, održaće se u Domu omladine Beograda, u ponedeljak, 5. novembra.

Organizatori su danas saopštili da će posetioci festivala koji počinje u 12.30, moći da prave maske od starog papira i plastike u Reciklažnom kutku, nadju izlaz iz Reciklažnog lavirinta, krećući se medju prikazima mogućnosti tretmana otpada u Srbiji.

Festival će ekološkim pesmama otvoriti dečiji hor iz Bačkog Petrovca.

Pobednicima konkursa za najefektniji predmet od otpada Telenor će uručiti laptop računare i dati internet vezu za godinu dana, saopštila je mreža organizacija civilnog društva Zelena inicijativa koja je organizator manifestacije u saradnji sa Fondacijom Telenor i Ambasadom Holandije u Srbiji.

Lampa od konzervi, kante od otpadnog drveta, reciklažna šah-tabla, žardinjere od limenki i dečije igračke od auto-guma, nastali su tokom konkursa u 12 gradova Srbije, za koje su gradjani tokom septembra glasali na www.oplanetise.com.

Na Festivalu će biti izložen i portret naučnika Nikole Tesle, napravljen od reciklažnih materijala.

U 21.00 sat je humanitarni koncert beogradskih rok grupa "Kanda, Kodža i Nebojša" i "Metak za zlikovca". Sav prihod od ulaznica koje koštaju 400 dinara, je za sakupljače sekundarnih sirovina udruženih u "Zelenu zadrugu" u beogradskom naselju Čukarička padina.

Koncert organizuju Zelena lista Srbije i Zelena inicijativa, u saradnji sa Insitututom za odrzive zajednice (ISC) i uz finansijsku podrsku Americke agencije za medunarodni razvoj (USAID).

Zelena inicijativa podseća da se u Srbiji 55.000 ljudi bavi prikupljanjem sekundarnih sirovina, radeći prosečno po 11 sati dnevno, bez osnovne opreme za rad. Najveći deo otpada koji se reciklira u Srbiji (procenjuje se 75 odsto) prikupe upravo sakupljači-pojedinci.

mmc/šm


Izvor : (Beta)

 

 
comments powered by Disqus

Zeleni kalendar

<< Prethodni
Januar
P
U
S
Č
P
S
N
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Beta OMS
EurActiv Srbija
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije najvilo je da će do kraja 2015. uraditi prvi Nacionalni akcioni plan za adaptaciju izmenjene klimatske uslove.Taj nacionalni plan će sadržati i detaljnu analizu finansijskih potreba i mogućnosti za sprovodjenje mera adaptacije i to ...

"Moja zelena Srbija" je konkurs amaterske fotografije prirode čiji je cilj promovisanje zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Fotografije koje profesionalni fotografi agencije BETA ocene kao najbolje, bice nagradjene vaučerom od 3.000,00 dinara za kupovinu u Garden Centru i vaučerom od 2.000,00 dinara za kupovinu u knjižarama Vulkan. Takodje, biće objavljene u glavnom slajderu veb sajta Zelena Srbija.

Prilog veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024x768 (1 megapiksel) koji treba da sadrži naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, treba poslati na adresu

mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Fotografija mora biti izvorna, bez intervencija u vidu montaže ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente. Dozvoljena je osnovna digitalna obrada (kolor korekcija i kontrast).

Fotografija može biti snimljena u analognoj i digitalnoj tehnici, mobilnim telefonom ili profesionalnim aparatom.

Učesnik mora biti autor fotografije ili nosilac autorskih prava.

Maksimalan broj fotografija koje jedan autor može poslati je 5 mesečno.

 

Konkurs "Moja zelena srbija"

 Ciscenje korita  Pravac suma  Seoska susara  Cvet  Suncokret  Trava 2  Lokvanj  Gozba  Fotografija br. 5  Fotografija br. 4
Facebook Facebook
Pratite nas na društvenim mrežama

FOTO GALERIJA